Oceane » Specials » Eindejaarsfeesten
"Kennis is weten dat je nooit alles weet."

Evolutie en tips eindejaarsfeesten

Evolutie en tips eindejaarsfeesten De eindejaarsperiode die kerst en nieuwjaar omvatten is een bijzondere periode in het jaar. Het is een periode waarin de wereld om ons heen een ander uiterlijk krijgt. De straten en woningen worden versierd. Overal waar je heen kijkt, krijg je te maken met feestelijke versieringen, kerstbomen, kerstdecoratie en heerlijke lekkernijen en dranken. Er worden zoveel mogelijk pogingen gedaan om een gezellige sfeer te creëren waarin iedereen zich goed voelt. En toch lukt dit niet altijd voor iedereen.
In deze special willen we aandacht schenken aan de evolutie van de feesten doorheen de tijd en tips geven om de feesten zo gezellig mogelijk door te brengen.

Feesten in evolutie

Zowel kerst als nieuwjaar zijn onder invloed van maatschappelijke gebeurtenissen onderhevig geweest aan een progressieve evolutie. Zowel de vormgeving, de betekenissen en de oorspronkelijke traditionele gewoonten die aan de basis van deze eindejaarsfeesten liggen, zijn grotendeels verloren gegaan. Weinig mensen die kerst en nieuwjaar vieren, kennen nog de betekenis van wat er werkelijk gevierd wordt.

De mooiste tijd met stress en conflicten

De betekenis van de eindejaarsfeesten kan voor iedere persoon verschillend zijn. De eindejaarsfeesten kunnen voor sommigen de mooiste tijd van het jaar zijn en hen herinneren aan magische momenten uit hun jeugd. Spijtig genoeg kunnen de feesten voor anderen ook synoniem zijn van stress en conflicten.
Kerstdag: van oorsprong tot commercieel fenomeen

Kerstdag: van oorsprong tot commercieel fenomeen

Kerstdag wordt bijna overal op de wereld gevierd. Het kerstfeest gaat samen met warme gevoelens, versierde kerstbomen, de kerstman, kerstcadeautjes en kerstwensen. Kerst wordt door veel mensen gezien…
Omgaan met familieconflicten tijdens de eindejaarsfeesten

Omgaan met familieconflicten tijdens de eindejaarsfeesten

De maatschappij wil dat wij de eindejaarsfeesten zien als een periode van gedeelde vreugde en vooral een familie en vrienden bijeenkomst. Voor sommigen is dit dan ook hun favoriete periode van het jaa…
Verminderen van stress tijdens de eindejaarsfeesten

Verminderen van stress tijdens de eindejaarsfeesten

De eindejaarsfeesten kunnen voor sommigen gepaard gaan met veel stress en discussie. De maand december is voor de meeste mensen een drukke maand met sinterklaas, kerst, oudejaarsavond en nieuwjaar. Na…
Gepubliceerd door Oceane op 09-12-2014, laatst gewijzigd op 06-01-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hans, Pixabay
Schrijf mee!